Tobie również życzę takiego wyniku
Pogrubione endometrium
-
Grażyna57
- Data operacji: 12 maja 2014
- Metoda operacji: cięcie poprzeczne
- Powód operacji: 3x łyżeczkowanie, plamienia jak były, tak są nadal, ból podbrzusza.
(ostatnia miesiączka 48 lat ) - Zakres operacji: wycięcie macicy i przydatków
- Wynik HP: ok.
- Terapia hormonalna: nie
Re: Pogrubione endometrium
Wiem co czujesz, ja kilka dni temu też się trzęsłam ze strachu
wynik mam dobry
przytulam mocno
będzie dobrze

-
agnez40
- Metoda operacji: inne
- Powód operacji: silne, długie miesiaczki
- Zakres operacji: łyżeczkowanie i histeroskopia
- Wynik HP: ok., zmiany przedmenopauzalne
- Terapia hormonalna: duphaston, depo provera, systen50, systen sequi
Re: Pogrubione endometrium
MAM WYNIK
JEST DOBRY !!!
doktor sam zadzwonił do mnie. Najpierw zażartował, jak żyję, i czy jestem wydolna oddechowo, bo jakos w głosie słychać problemy:))))))). Potem powiedział, ze wynik sugeruje silne zmiany atroficzne - fizjologiczno - menopauzalne jak sam stwierdził. Kazał przyjść w przyszłym tygodniu, bo mówi, ze trzeba pomyśleć, jak to teraz "ugryźć". Stwierdził, że menopauza u mnie ma dosć ostry przebieg, i nie można tego tak zostawić.
Umówił sie na przyszły tydzień. Polecę, zabiorę wyniki i pójdę do lekarza, który moją mamę przeprowadził przez menopauze bez hormonów. Ten mój raczej chce wprowadzić HTZ, no ale zobaczymy.
Boże , jaka jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję Wam wszystkim za to, ze byłyście ze mną i jesteście !!!!!!! Uwielbiam Was
I przepraszam za panikarstwo i marudzenie.
JEST DOBRY !!!
doktor sam zadzwonił do mnie. Najpierw zażartował, jak żyję, i czy jestem wydolna oddechowo, bo jakos w głosie słychać problemy:))))))). Potem powiedział, ze wynik sugeruje silne zmiany atroficzne - fizjologiczno - menopauzalne jak sam stwierdził. Kazał przyjść w przyszłym tygodniu, bo mówi, ze trzeba pomyśleć, jak to teraz "ugryźć". Stwierdził, że menopauza u mnie ma dosć ostry przebieg, i nie można tego tak zostawić.
Umówił sie na przyszły tydzień. Polecę, zabiorę wyniki i pójdę do lekarza, który moją mamę przeprowadził przez menopauze bez hormonów. Ten mój raczej chce wprowadzić HTZ, no ale zobaczymy.
Boże , jaka jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję Wam wszystkim za to, ze byłyście ze mną i jesteście !!!!!!! Uwielbiam Was
I przepraszam za panikarstwo i marudzenie.
- olikkk
- Glowny Moderator
- Data operacji: 23 lut 2010
- Metoda operacji: cięcie poprzeczne
- Powód operacji: Mięśniaki macicy
- Zakres operacji: Usunięcie macicy z przydatkami
Znieczulenie dolędźwiowe - Wynik HP: OK
- Terapia hormonalna: Systen 50
od kwietnia 2010 roku
Na wyraźne efekty czakałam ok 2 miesięcy