Przerażona
-
- Metoda operacji: czekam na operację
- Powód operacji: miesniaki
- Zakres operacji: usuniecia macicy
- Wynik HP: brak
- Terapia hormonalna: brak
Przerażona
Witam Was
,mam43 lata,a od 4lat problem z miesniakami 5 i 2cm.,na razie nie mam bardzo obfitych miesiaczek,choc sie zdazaja.Byłam u kilku specjalistów i mówia różnie,miesniaki rosna w miare powoli ,a ja czuje sie dobrze.Wiem,ze operacja mnie nie ominie,tylko pytanie czy już?Czytam wasze wypowiedzi i jestem przerazona.Poradzcie prosze,bo wiecie wiecej.

- olikkk
- Glowny Moderator
- Data operacji: 23 lut 2010
- Metoda operacji: cięcie poprzeczne
- Powód operacji: Mięśniaki macicy
- Zakres operacji: Usunięcie macicy z przydatkami
Znieczulenie dolędźwiowe - Wynik HP: OK
- Terapia hormonalna: Systen 50
od kwietnia 2010 roku
Na wyraźne efekty czakałam ok 2 miesięcy
Re: Przerażona
Grazynciu dlaczego zaraz przerażona ;)
Witam Cię cieplutko wśród Syrenek, co nie znaczy, że i Ty nią zostaniesz juz natychmiast
Jestem przykładem na to, że z mięśniakami można się zaptrzyjaźnić na dłużej bez wiekszych komplikacji
U mnie było to 8 lat, więc i Ty możesz jeszcze poczekać pod troskliwą opieką dobrego, zaufanego ginekologa
Nie martw się za bardzo, tym bardziej, że jak piszesz nie masz dolegliwości , więc póki co spokojnie co pół roku rób badania i myśl pozytywnie
Witam Cię cieplutko wśród Syrenek, co nie znaczy, że i Ty nią zostaniesz juz natychmiast

Jestem przykładem na to, że z mięśniakami można się zaptrzyjaźnić na dłużej bez wiekszych komplikacji

U mnie było to 8 lat, więc i Ty możesz jeszcze poczekać pod troskliwą opieką dobrego, zaufanego ginekologa

Nie martw się za bardzo, tym bardziej, że jak piszesz nie masz dolegliwości , więc póki co spokojnie co pół roku rób badania i myśl pozytywnie

olikkk
-
Dziekuje Ci Olikkku
pocieszyłas mnie 

-
Dziwi mnie tylko dlaczego wszyscy specjalisci mówia, zeby usuwac,czy moze wczesniej to lepiej.
-
Dobrze czekac,dziwne to wszystko.Wolałabym miec chyba to juz za soba,ale czy 5i 2cm ,to nie duze sa.