Grażyna57.....czeka na operację
-
- Data operacji: 12 maja 2014
- Metoda operacji: cięcie poprzeczne
- Powód operacji: 3x łyżeczkowanie, plamienia jak były, tak są nadal, ból podbrzusza.
(ostatnia miesiączka 48 lat ) - Zakres operacji: wycięcie macicy i przydatków
- Wynik HP: ok.
- Terapia hormonalna: nie
Grażyna57.....czeka na operację
Witam wszystkie Syrenki cieszę się, że znalazłam to forum
Moje rozpoznanie na dzień dzisiejszy (były 3) to nawracające krwawienia po menopauzalne.
Ostatnie zastosowane leczenie (08,01,2014r.) Histeroskopia. Histeroskopowe wycięcie tkanki polipowatej endometrium. Wyłyżeczkowanie kanału szyjki i ścian macicy.
Krwawienia po paru dniach zaczęły pojawiać się z powrotem. Po następnej kontroli lekarz dał mi skierowanie do szpitala na wycięcie macicy. Termin na operację dostałam na 12.05.2014r. nie ukrywam, że bardzo się boję. Czytam, czytam i czytam..... cieszę się dzięki Wam bardzo dużo się dowiedziałam. Pozdrawiam bardzo serdecznie i proszę o przyjęcie mnie pod Wasze skrzydełka.
Moje rozpoznanie na dzień dzisiejszy (były 3) to nawracające krwawienia po menopauzalne.
Ostatnie zastosowane leczenie (08,01,2014r.) Histeroskopia. Histeroskopowe wycięcie tkanki polipowatej endometrium. Wyłyżeczkowanie kanału szyjki i ścian macicy.
Krwawienia po paru dniach zaczęły pojawiać się z powrotem. Po następnej kontroli lekarz dał mi skierowanie do szpitala na wycięcie macicy. Termin na operację dostałam na 12.05.2014r. nie ukrywam, że bardzo się boję. Czytam, czytam i czytam..... cieszę się dzięki Wam bardzo dużo się dowiedziałam. Pozdrawiam bardzo serdecznie i proszę o przyjęcie mnie pod Wasze skrzydełka.
-
- Data operacji: 11 paź 2012
- Powód operacji: mięśniaki macicy, krwotoczne miesiączki, anemia z niedoboru żelaza
- Zakres operacji: usunięcie trzonu macicy i jajowodów, znieczulenie ogólne
- Wynik HP: OK
- Terapia hormonalna: nie ma potrzeby
Re: Grażyna57.....czeka na operację
Witaj w naszym gronie!
To forum jest nieocenione. Szkoda, że trafiłam na nie dopiero po operacji, ale lepiej późno niż wcale. Syrenki, które mają operację za sobą, na pewno Ci pomogą. Ich doświadczenia są bezcenne. Naprawdę operacja to nie taki straszny diabeł, jak go malują. Choć nie ukrywam, że bałam się jej panicznie, teraz już wiem, że niepotrzebnie. Głowa do góry. Jeśli masz jakieś wątpliwości, pytaj. Tutaj zawsze ktoś coś doradzi, podpowie. W grupie zawsze raźniej! Pozdrawiam Cię serdecznie.
To forum jest nieocenione. Szkoda, że trafiłam na nie dopiero po operacji, ale lepiej późno niż wcale. Syrenki, które mają operację za sobą, na pewno Ci pomogą. Ich doświadczenia są bezcenne. Naprawdę operacja to nie taki straszny diabeł, jak go malują. Choć nie ukrywam, że bałam się jej panicznie, teraz już wiem, że niepotrzebnie. Głowa do góry. Jeśli masz jakieś wątpliwości, pytaj. Tutaj zawsze ktoś coś doradzi, podpowie. W grupie zawsze raźniej! Pozdrawiam Cię serdecznie.
- olikkk
- Glowny Moderator
- Data operacji: 23 lut 2010
- Powód operacji: Mięśniaki macicy
- Zakres operacji: Usunięcie macicy z przydatkami
Znieczulenie dolędźwiowe - Wynik HP: OK
- Terapia hormonalna: Systen 50
od kwietnia 2010 roku
Na wyraźne efekty czakałam ok 2 miesięcy
Grażynko skrzydełka nasze szeroko rozpostarte witaj między nami
Strach to nic nowego ;) Słowo to u nas powtarza się bardzo często, o czym się z pewnością już zdążyłaś przekonać, ale nie ma się co bać ;}
I bez strachu operacja się odbędzie , a zawsze lepij jednak myśleć o niej spokojnie i tak się do niej przygotować, a ponieważ masz jeszcze miesiąc na oswojenie się z tą myślą, więc będzie dobrze i tego Ci z całego serca życzę
Wpadaj, czytaj i czuj się jak u siebie
Strach to nic nowego ;) Słowo to u nas powtarza się bardzo często, o czym się z pewnością już zdążyłaś przekonać, ale nie ma się co bać ;}
I bez strachu operacja się odbędzie , a zawsze lepij jednak myśleć o niej spokojnie i tak się do niej przygotować, a ponieważ masz jeszcze miesiąc na oswojenie się z tą myślą, więc będzie dobrze i tego Ci z całego serca życzę
Wpadaj, czytaj i czuj się jak u siebie
olikkk
-
- Data operacji: 28 lut 2014
- Metoda operacji: przez pochwę
- Powód operacji: CIN III
- Zakres operacji: wycięcie macicy z pozostawieniem przydatków
- Wynik HP: nie można wykluczyć rozpoczynającej się mikroinwazji
- Terapia hormonalna: brak
I ja Cię Witam Grażynko serdecznie Dobrze trafiłaś. Ja znalazłam to forum dopiero po operacji, ale gdybym trafiła tu wcześniej, byłabym lepiej przygotowana psychicznie
Tu są wspaniałe dziewczyny
Tu są wspaniałe dziewczyny
- olikkk
- Glowny Moderator
od kwietnia 2010 roku
-
- Powód operacji: 3x łyżeczkowanie, plamienia jak były, tak są nadal, ból podbrzusza.
Dziękuję za szeroko rozpostarte skrzydełka już w nie wskoczyłam
Dziękuję za serdeczne przyjęcie i dodanie mi pozytywnego myślenia, że musi być dobrze
Czytając to forum dowiedziałam się o szczepieniu ( żółtaczka ) Dzisiaj poszłam do lekarza rodzinnego i zrobiono mi pierwsze szczepienie, za tydzień drugie...30.04.14r trzecie następnie za 6 miesięcy czwarte szczepienie. Cieszę się, bo dzięki Wam, że piszecie swoje doświadczenia..... to nowe Syrenki będą posiadać lepszą wiedzę.
ismenko.... oczywiście ze będę myślała o Was i życzę z całego serca powodzenia
Tulę wszystkie Syrenki do mojego serducha
Idę poczytać pa pa
Dziękuję za serdeczne przyjęcie i dodanie mi pozytywnego myślenia, że musi być dobrze
Czytając to forum dowiedziałam się o szczepieniu ( żółtaczka ) Dzisiaj poszłam do lekarza rodzinnego i zrobiono mi pierwsze szczepienie, za tydzień drugie...30.04.14r trzecie następnie za 6 miesięcy czwarte szczepienie. Cieszę się, bo dzięki Wam, że piszecie swoje doświadczenia..... to nowe Syrenki będą posiadać lepszą wiedzę.
ismenko.... oczywiście ze będę myślała o Was i życzę z całego serca powodzenia
Tulę wszystkie Syrenki do mojego serducha
Idę poczytać pa pa
-
Witam serdecznie
-
- Data operacji: 02 kwie 2014
- Powód operacji: CIN 3 HSIL
- Zakres operacji: Usunięcie szyjki macicy i macicy
Pełna narkoza - Wynik HP: ???
Witajcie kobietki :):)
Czytajcie wszystko co się da na tym forum, mnie to bardzo pomogło i wszystko odbyło się tak jak syrenki opisały.
I słuchać je, bo ja wczoraj się popisałam , że hej!!!!!!!!!!!
Czułam się świetnie, nic nie boli więc jak mój pan pojechał do miasta to myk z łóżka i pomyłam podłogi, oj myślałam , że wyląduje w szpitalu z powrotem!!!!!!!!!!!!!
Także słuchać kobietek a będzie dobrze
Pozdrawiam i będzie dobrze
Czytajcie wszystko co się da na tym forum, mnie to bardzo pomogło i wszystko odbyło się tak jak syrenki opisały.
I słuchać je, bo ja wczoraj się popisałam , że hej!!!!!!!!!!!
Czułam się świetnie, nic nie boli więc jak mój pan pojechał do miasta to myk z łóżka i pomyłam podłogi, oj myślałam , że wyląduje w szpitalu z powrotem!!!!!!!!!!!!!
Także słuchać kobietek a będzie dobrze
Pozdrawiam i będzie dobrze
-
- Data operacji: 28 lut 2014
- Metoda operacji: przez pochwę
- Powód operacji: CIN III
- Zakres operacji: wycięcie macicy z pozostawieniem przydatków
- Wynik HP: nie można wykluczyć rozpoczynającej się mikroinwazji
Radko ja zrobiłam dokładnie tak samo jak Ty , ale wtedy jeszcze nie trafiłam na forum. Gdybym tu była wcześniej, to nie odważyłabym się , a tak to 2 dni odchorowałam, leżałam grzeczniutko bo zaczął boleć dół brzucha, na szczęście wszystko dobrze się skończyło
- olikkk
- Glowny Moderator
od kwietnia 2010 roku
Grażynko cieszę się bardzo, że lektura naszego forum sie przydała i zdążysz jeszcze się zaszczepić przed operacją
Czytaj dalej, może jeszcze coś ciekawego Ci się przyda
Czytaj dalej, może jeszcze coś ciekawego Ci się przyda
olikkk
- olikkk
- Glowny Moderator
od kwietnia 2010 roku
Radko, a Tobie należy się lanie, a to dlatego, że byłaś u nas już przed operacją i wiedziałaś, że grzech który popełniłaś, należy do grzechów ciężkich Ale ponieważ karę i pokutę już zaliczyłaś, więc odpuszczam lanie ;) pod warunkiem, że postanowisz mocno się poprawić i wiecej tego nie robić
Odpocznij koniecznie
Odpocznij koniecznie
olikkk
-
Ojjjjjjjjj tak lektura wspaniała jestem pod wrażeniem. Cieszę się, że jestem z Wami, już gaciami trzęsę.
Miałam termin na 28.04.14, ale wnuczek idzie do Komunii św. 11.05.14r..... poprosiłam o zmianę terminu i dostałam na 12.05.14r.
Od piątku do poniedziałku jestem w moim drugim domku ( na wsi ) zasięg jest różny więc przepraszam, jak nie będę pisać.
Przytulam jestem z Wami całym sercem Pozdrawiam przesyłam buziaczki
Miałam termin na 28.04.14, ale wnuczek idzie do Komunii św. 11.05.14r..... poprosiłam o zmianę terminu i dostałam na 12.05.14r.
Od piątku do poniedziałku jestem w moim drugim domku ( na wsi ) zasięg jest różny więc przepraszam, jak nie będę pisać.
Przytulam jestem z Wami całym sercem Pozdrawiam przesyłam buziaczki
-
Witam Was serdecznie kochane Syrenki dziękuję za słowa otuchy. Czas szybko leci został mi tydzień. Nie ukrywam, że przed rodziną udaję pewną siebie. W rzeczywistości jestem kłębkiem nerwów. Dobrze, że jestem z Wami jak mam zasięg i jest mi smutno to Was czytam. Dzisiaj przyjechałam do domu więc mogę parę słów napisać. Cieszę się, że niektóre Syrenki już po operacji. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i mocno przytulam
Również przytulam wszystkie Syrenki i serdecznie pozdrawiam przesyłam duże buziaczki
Również przytulam wszystkie Syrenki i serdecznie pozdrawiam przesyłam duże buziaczki
- olikkk
- Glowny Moderator
od kwietnia 2010 roku
Grażynko jeszcze 6 dni, ale szybko przeleci, a jeszcze szybciej czas popędzi po operacji i szybko o niej zapomnisz, a tymczasem trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak po maśle
olikkk
-
Dziękuję kochane za wsparcie ja wiem że wszystko mija, ale czas oczekiwania jest najdłuższy
Dzisiaj zrobiłam badanie moczu. Wszystko jest w normie oprócz leukocytów jest 60 Proszę powiedzcie, czy któraś z Was przed operacją też miała. Pozdrawiam serdecznie i przesyłam duże buziaki
Dzisiaj zrobiłam badanie moczu. Wszystko jest w normie oprócz leukocytów jest 60 Proszę powiedzcie, czy któraś z Was przed operacją też miała. Pozdrawiam serdecznie i przesyłam duże buziaki
-
- Data operacji: 02 kwie 2014
- Powód operacji: CIN 3 HSIL
- Zakres operacji: Usunięcie szyjki macicy i macicy
Pełna narkoza - Wynik HP: ???
Grażynko, mi robili badania w szpitalu, miałam bardzo dużo leukocytów i w krwi i moczu,przed samym zabiegiem dostałam wzmacniającą kroplówkę.
Będzie dobrze
Będzie dobrze
-
- Data operacji: 23 kwie 2014
- Powód operacji: mięśniaki
- Zakres operacji: usunięcie macicy
- Wynik HP: jeszcze nie wiem
- Terapia hormonalna: nie mam
Grażynko, mnie też robili wszystkie badania w szpitalu ale badania moczu to nie Więc nie pomogę Ale na pocieszenie Ci napiszę, że dzisiaj mija dwa tygodnie od mojej operacji i jest całkiem dobrze Pamiętaj o "szpitalnym wyposażeniu syrenki" bo naprawdę się przydaje pozdrowionka, trzymaj się cieplutko będzie dobrze, też się bałam jak.......
- olikkk
- Glowny Moderator
od kwietnia 2010 roku
Grażynko zbliża się godzina "0” ;)
Jak sampoczucie ? Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło bez problemów, a ból był do zniesienia
Powodzenia Grażynko
Jak sampoczucie ? Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło bez problemów, a ból był do zniesienia
Powodzenia Grażynko
olikkk
-
Witajcie moje kochane jak miło czytać Wasze wpisy, aż się popłakałam. Samopoczucie w miarę dobre. Wyposażenie Syrenkowe zrobione od A do Z..... tylko się z pakować. Szczepienia zrobione Jeszcze raz dziękuję Wam za wszystko. Przytulam Was do mojego serduszka Do zobaczenia z BOGIEM
- olikkk
- Glowny Moderator
od kwietnia 2010 roku