Jezeli chodzi o naswietlania to nie ma sie czego bac , jest to zupelnie bezbolesne , ja mialam naswietlania przez 5 tygodni ( 25 lamp) od pon. do piatku i dodatkowo 3 brachyterapie , naswietlania wygladaja ,tak ,ze chodzisz codziennie na ta sama godzine, musisz sie rozebrac w kabince , nastepnie wolaja ciebie i idziesz do pomieszczenia ,kladziesz sie na takim urzadzeniu podobnym do tomografu komputerowego i lezysz niechuromo okolo 10 , 15 minut i to juz ,jedyne niedogodnosci to jest to , ze musisz codziennie chodzic , ja naszczescie mialam blisko domu szpital, ale niektorzy dojezdzali po 100 km.,na pewno jest to uciazliwe. Skutki uboczne ,ja mialam zapalenie pecherza i pare razy biegunke,wszystko przeszlo po tabletkach,nic sie strasznego nie dzialo, podczas naswietlan nie mozna sie myc w miejscu naswietlan i tydzien po zakonczeniu leczenia ,skore mozna posypywac alantanem i przemywac kwasem bornym, nie wolno jesc tlustych , ciezkich i pikantnych potraw ,oraz nie mozna pic gazowanego . Nie wiem czy brachyterapia tez ciebie interesuje ? Pozdrawiam serdecznie